10 skjønnlitterære boktips for deg som lærer norsk

by teacher

10 min read

Å lese bøker er en god måte å lære seg norsk grammatikk, oppdage hvordan setninger er bygget opp og finne nye ord som man kanskje ikke møter på til vanlig. Nå får du 10 boktips som passer for deg som ønsker å lære norsk.

1. Bergen av Anja Dhale Øverbye

Bergen er en tegneserieroman om Maria som er student i Bergen. Tema i boken er depresjon, angst og om det å være alene. Boken handler også om vennskap. Boken har også fine illustrasjoner og den er ikke vanskelig å lese.

2. OG av Veronica Salinas

OG er en roman som handler om å være ny i Norge og savne hjemlandet sitt. Boken har korte setninger og det er få lange ord.

3. Fargene som forsvant av Constance Ørbeck-Nilssen

Dette er en bok som er lett å lese. Boken handler om krig og hvordan det er å vokse opp i et land som er rammet av krig. Boken har fine illustrasjoner.

4. Postkortene fra fortiden av Thea Sofie Melberg

Denne boken er en kriminalroman og kommer i tre deler. Forfatteren av boken har mange års erfaring som norsklærer for innvandrere og har flere bøker som er tilpasset og skrevet med et forståelig språk. Boka har også en lydbok.

5. Shafias valg og andre fortellinger av Liv Lindemann

Denne boken inneholder fire korte fortellinger. Fortellingene handler om utfordringene og gledene som innvandrere møter i sitt nye hjemland. Passer for deg som ikke har lest så mye norsk før.

6. Amuletten av Kazu Kibuishi

En populær japansk tegneserie som handler om Emily som en dag finner en magisk amulett fra bestefaren sin. Boken passer godt for deg som liker eventyr og den magiske verden. Siden boken er skrevet for barn mellom 8-13 år, har den et enkelt språk. Fint for deg som vil lære norsk.

7. CLUE 13 Smuglerhuset av Jørn Lier Horst

Hvis du er glad i krim, detektiver og spenning, kan bokserien CLUE anbefales. Boken er skrevet for barn mellom 9-14 år og passer derfor for folk som vil lære norsk.

8. Eventyrprinsessene – Syv klassiske eventyr fra den forheksede skogen av Wendy Jones

I denne boken kan du lese klassiske eventyr med et forenklet språk. Du kan finne noen kompliserte og vanskelige ord også. Boken har fine illustrasjoner.

9. Pakkis av Khalid Hussain

Boken handler om 15 år gamle Sajjad som lever livet sitt mellom to kulturer; den norske kulturen og den pakistanske kulturen. Språket er lett og direkte og handler om hvordan det er å være flerkulturell ungdom i Norge.

9. Trær jeg har møtt av Anna Fiske

Boka er en poetisk reise til forfatterens liv. Hele livet har Anna Fiske møtt trær, og mange er det knyttet sterke minner til. Boken har en poetisk stil og får deg til å tenke.