Regner det ute? Spill brettspill og lær norsk inne i varmen!

by teacher Torje M. Solbakken

10 min read

Å lese bøker er en god måte å lære seg norsk grammatikk, oppdage hvordan setninger er bygget opp og finne nye ord som man kanskje ikke møter på til vanlig. Nå får du 10 boktips som passer for deg som ønsker å lære norsk.

1. Alias

Alias er en klassiker og handler om å forklare ord til andre. Dette spillet er en veldig bra måte å øve på vokabular og det å forstå hva andre prøver å si. Spillet passer for deg som er på B-nivå i norsk. 

 5 second rule

Spillet handler om å si tre ting på bare fem sekunder. For eksempel: “Si tre ting som er på himmelen”. Da må laget ditt si tre ting før fem sekunder har gått. Spillet er gøy som lagspill. Anbefalt nivå: B-C.

  1. Fra A til Å

Spillet handler om å si ting på alle bokstavene i alfabetet. Alle har hvert sitt ark med alfabetet på, og det trekkes opp ulike kategorier. For eksempel: “Land i Afrika”. Spilleren har 30 sekunder og sier for eksempel “Senegal, Algerie og Malawi”. Da kan spilleren krysse “S”, “A” og “M” på arket sitt. Den første som klarer alle bokstavene vinner spillet. 

Anbefalt nivå: B-C

4. Bananagrams

Bananagrams er et bra spill for å øve på skrive ord. Alle spillere får brikker med bokstaver på og målet er å bruke dem til å skrive ord som henger sammen, som i et kryssord. Det er som en rask Scrabble. Anbefalt nivå: A2-C1

  1. Kortskalle

Kortskalle er et morsomt spill som handler om å stille ja/nei-spørsmål for å finne ut hvem du er. Alle skal trekke et kort der det står navnet på en kjent person, for eksempel: “Michael Jackson”. Ved å stille spørsmål, skal du finne ut hvem du er, og den raskeste vinner. Anbefalt nivå: A2-C1

  1. Scrabble

Scrabble er et klassisk spill som handler om å skrive ord med brikker og få poeng. Noen bokstaver har mer poeng enn andre, og vinneren av spillet er den som får flest poeng. Det passer bra for deg som kan litt norsk fra før. Anbefalt nivå: B-C

7. Mitt skip er lastet med…

Dette er et enkelt og morsomt ordspill som handler om å si flest ord på én bokstav i ulike kategorier. For hvert ord får man et poeng. Du får ekstrapoeng hvis du har ord som ingen andre har. Passer for alle nivåer.

  1. Med andre ord

Med andre ord ligner på Alias og handler om å forklare ord til andre og gjette hvilke ord de andre prøver å forklare til deg. Spillet er gøy som lagspill.

Anbefalt nivå: B-C